Copyrights ©2015: De Voeten uit Noordwijk

Zoeken

Nieuwe schoenen kopen? Je hebt nu geen excuus nodig!

14 oktober 2015

De laatste weken kom ik in mijn pedicurepraktijk veel dames en heren tegen met te kleine schoenen. Veel klachten kunnen voorkomen worden door beter of ruimer schoeisel.

Wanneer is de laatste keer dat jij je voeten hebt opgemeten? Heb je nog steeds wel die maat 39?

Het is belangrijk dat je naar een aantal punten kijkt als je schoenen gaat kopen.

We worden ouder en dus ook veranderen je voeten. Bovendien kunnen maatsystemen per merk verschillen. Veel mensen hebben verschillende voetmaten. Laat dus altijd je beide voeten opmeten. Pas beide schoenen en koop op de maat van de langste voet en voel goed waar je langste teen zit. Misschien is je grote teen niet de langste maar misschien wel die teen ernaast.

Pas schoenen in meerdere maten. Stiksels, naden of andere versieringen in de schoen vormen drukpunten die kunnen knellen. Controleer eerst of de binnenkant van de schoen glad aanvoelt en of je tenen zich wel vrij kunnen bewegen

Ik adviseer vaak om alle schoenen te passen tijdens het winkelen. als je dan door de hele stad hebt gelopen en je past de schoenen aan het einde van de middag dan nog een keer als ze dan nog lekker zitten dan heb je waarschijnlijk de best passende schoenen gevonden. Vergeet niet een paar goede sokken mee te nemen. Sokken zorgen samen met schoenen voor de uiteindelijke pasvorm. Let op: nieuwe schoenen moeten direct comfortabel zitten. Te kleine schoenen worden niet meer groter. Het zogenaamde uitlopen van de schoen is een fabeltje.

Pas nieuwe schoenen altijd terwijl je staat en loop rond en kijk of ze dan goed zitten.

De meeste vrouwen hebben geen reden nodig om nieuwe schoenen te kopen, maar misschien is dit wel de beste reden.

Hieronder nog een uitleg over de juiste sportschoenen en daarbij nog wat handige tips.

Kom een keer bij De Voeten uit Noordwijk langs om je voeten op te laten meten of mocht je vragen hebben of twijfelen over bepaalde voetklachten bel of mail!

Sportschoen