Copyrights ©2015: De Voeten uit Noordwijk

Zoeken

Overmatige zweetafscheiding

Overmatige zweetafscheiding

Overmatige zweetafscheiding (Hyperhydrosis) 

 

We hebben allemaal wel eens last van zweetvoeten, maar bij deze vorm gaat het om extreme zweetafscheiding. We zien het vaak in de handpalmen en onder de voetzolen., maar vaak gaat het niet om een ziekte, maar een verschijnsel dat voorkomt na emotionele gebeurtenissen.

Overmatig zweten kan voortdurend of af en toe optreden. In de zomer is dit meestal meer dan in de winter. Het komt voor bij kinderen en jonge mannen tot circa 25 jaar hebben last van hyperhydrosis aan de voeten. 

Meestal is het onmogelijk om teveel zweetafscheiding te beperken. Er zijn wel een aantal zaken om het te bestrijden bijvoorbeeld, regelmatig wisselen van sokken en schoenen, goed wassen van sokken en eventueel transpiratieremmers.

Door overmatig transpireren wordt de huid slapper en gaat dan makkelijker stuk. Daardoor wordt de huid gevoeliger voor allerlei infecties, zoals schimmels en bacterien en vooral de Corinebacterien.

 

Deze bacterie scheidt een sterkre geur af en vreet als het ware kleine gaatjes in de huid. De huisarts kan u helpen om deze bacterie te bestreiden doormiddel van medicijnen.